Kaffeine Café-Bistro (Grecia)

English version

Din cele mai vechi timpuri, omenirea a fost preocupată de inventică, de pasiunea de a aduce noutatea ȋn rutina blazată a cotidianului. Invenţiile au modelat lumea ȋn care trăim. In fiecare zi beneficiem de pe urma muncii marilor inventatori.

Barul a fost gândit ȋn aşa fel ȋncât să transmită celor care ȋi trec pragul o atmosferă caldă, burghezo-aristocrată. E un soi de cafenea ȋn care inventatorii din vechi timpuri se ȋntâlneau pentru a-şi expune unii altora invenţiile ȋndrăzneţe. Maşinăriile prototip expuse sunt gândite ȋn aşa fel ȋncât să te trimită cu gândul la scriitorii de literatură SF sau la marii inventatori ai lumii. De exemplu am folosit becurile Edison, marele inventator care afirma ca “Nu am dat greş, ci pur şi simplu am găsit 10.000 de idei care nu funcţionează.”

Pe pereţi au fost expuse 12  invenţii ȋn miniatură, cu tentă hilară, unele dintre ele fiind rodul imaginaţiei noastre, menite  să te transpună ȋntr­-o lume fascinantă unde totul poate fi posibil. Insuşi barul şi spatele barului , ansambluri de rotiţe şi lanţuri, angrenaje şi lumini, sunt concepute ca un laborator al unui alchimist , pregătit să afle reteta celor mai ȋndrăzneţe licori . Frontonul barului este gândit in aceeasi manieră cu piesele de mobilier din ȋncăpere , făcând referire la epoca revoluţiei industriale şi a vehiculelor propulsate cu abur: trenuri, vapoare, dirijabile.

Rafturile de expunere a sticlelor cu băuturi includ mecanisme, elemente de chimie, ceasuri de presiune, termometre, simulând un mic laborator, realizat in stil baroc/industrial.

 

Piesa de mare atracţie este Sistemul solar, asamblat pe tavan, simbol al vieţii ȋn continuă mişcare. La fel cum planetele se ȋnvârt ȋn jurul Soarelui, gândurile mişună ȋn mintea inventatorilor, scoţând la iveală minunatele lucrări care ne ȋnfrumuseţează viaţa sau ne-o fac mai uşoară. Totodată este şi simbol al vizionarismului, mulţi oameni de ştiinţă inspirându-se din infinitatea planetelor cereşti.

Toalete:

Photos: Giannis Goris

Imagini proiect:

Scaunele şi mesele realizate din metal sunt concepute special pentru a fi ajustabile, având două poziţii.

Inventatori

Inventors photos edited by: Gabriel Rosca

Inventii:

Ilustratii:

Illustrations by Maria Botar

 

Asa cum spunea omul de stiinta si muzicianul american, Alan Kay, “cea mai buna cale de a prezice viitorul este sa il inventam”. Tot astfel, prin intermediul design-ului, noi imaginam si dam viata unor timpuri viitoare posibile, bazate pe idei din trecut si prezent.

Toate piesele de mobilier, invenţiile şi planetariul au fost realizate de către colaboratorii noştri ȋn România, după schiţele şi ȋndrumările noastre permanente, după finalizare  fiind transportate ȋn Grecia.
Locatie: Grecia, Komotini, Eleftheriou Venizelou 50

Client: Kaffeine  Rezervari:(+30) 25310 84933

Multumim colaboratorilor nostri:

Mircea Varga (Confectii metalice)

Adi Balan (Obiecte decorative)

Lucian Varga (Obiecte decorative)

Cosmin Lucaciu ( Mobilier lemn)

Kiss Denes ( Tapiterie)