Terariu care îți activează simțurile

Descriere text oferită de arhitecți: Ne-am concentrat pe o poveste specială a mărcii noastre pentru a răspândi punctele forte ale Sumsei în cameră. Sumsei are produse care intră în contact în cea mai mare parte cu corpurile goale sau picioarele goale, cum ar fi „uscătorul de corp”, produsul principal care este folosit pentru a usca cu ușurință corpul după duș.

Am acordat atenție faptului că este cel mai apropiat brand de corpul nostru dintre multe produse pe lângă care trecem cu ușurință în viața de zi cu zi. Vântul bate când stăm în picioare pe Sumsei cu trupul gol, iar vântul ne trezește încet simțurile.

Trezirea simțurilor este procesul de redefinire constantă a sinelui de către simțuri din recunoașterea corpului său ca subiect al simțurilor. Sumsei ne trezește simțurile din cap până în picioare și ne aerisește constant existența precum poemul „Floarea” a poetului Kim Choon Soo și „trandafirul” Micului Prinț, iar acesta este elementul cheie pentru dezlegarea spațiului Sumsei.

În primul rând, pentru a ne evoca viața de zi cu zi și a trezi simțuri necunoscute, trebuie să ne întoarcem corpul într-o stare de neant. Și deschizându-ne simțurile în mod intenționat, îți permite să simți experiența de a construi straturi de simț pe cont propriu. Planificăm un spațiu care deschide simțuri diferite pentru fiecare etaj și am intenționat ca scara să sugereze următorul spațiu.

Fiecare etaj este contopit cu un fundal spațial și temporal, care are scopul de a ajuta publicul să empatizeze atunci când simțurile se deschid treptat. Nu se limitează doar la simțuri, atunci când publicul empatizează cu contextul spațial, ne-am gândit că am putea maximiza experiența pe care o simte în el.

Demisol

B1 – Când cobori la subsol, spațiul de la primul nivel de subsol pe care îl vei întâlni este pământ adânc și noapte adâncă. Conform îndrumării, toți spectatorii se vor descalța și vor intra cu picioarele goale în spațiul Sumsei. Ei vor trece prin trecerea întunecată, obscura și lungă, în timp ce depind exclusiv de lumânarea și senzațiile de la vârfurile mâinilor și picioarelor lor. Este nevoie de curaj să faci un pas în timp ce lăsăm în urmă teama vagă care te înconjoară.

În acest moment, degetul de la picior transmite în total trei simțuri diferite, iar atingerea solului care vine în contact cu piciorul se simte foarte inedit. Mai mult, pe măsură ce senzația picioarelor se schimbă, puteți experimenta și felul în care sunetele pe care le auziti se schimbă. La sfârșitul pasajului, există un spațiu pentru meditație în care poți pune jos lumânarea de care ai depins în timp ce treceai prin pasaj și să-ți iei un moment pentru a-ți limpezi simțurile în timp ce te uiți la lumânare.

Lumânările pâlpâitoare mângâie figurile neclare, iar spectatorul poate trai senzatia că simțurile lor vagi devin treptat mai clare. După trecerea prin spațiul de meditație, apare un spațiu subteran care maximizează fundalul spațial și temporal. Spațiul gol al clădirii a fost folosit pentru a crea un gol în pământul întunecat unde a fost deschis cerul nopții.

1F Apa zorilor – La capătul primului nivel al subsolului, puteți simți apa curgând de la primul etaj. Când urci la primul etaj urmând scările pe unde curge apa, fondul temporal se schimbă de la noapte adâncă la zori, iar fundalul spațial se schimbă de la sol la o zonă umedă. Zorii ascund lumina lumii și își dezvăluie doar forma alb-negru. Deși vizibilitatea este încă neclara, simțurile sunt treptat amplificate de atingerea ascuțită a apei.

După ce ați pășit pe poteca apei, ajungeți la malul unde se ridică ceața. Te trezești treptat în zori, pe măsură ce realizezi ca esti din nou într-o liniște care se mișcă încet.

Etajul 1

2F heart of wind – Pe măsură ce urci scările de-a lungul ierbii, ajungi la un câmp în care bate vântul. Vântul nu este ceva ce poate fi ușor surprins de ochii noștri. Prin urmare, ne-am gândit că este dificil să înțelegem pe deplin vântul pur și simplu privind ceva care se legănă în vânt. În acest domeniu, a fost creat un peisaj al vântului care nu poate fi experimentat în viața de zi cu zi pentru a evoca existența vântului și pentru a permite spectatorilor să simtă cu tot corpul diferitele expresii ale vântului. Prima cameră are un câmp de stuf care se legănă în vânt. Te poți întinde liber pe câmpul de stuf și poti simți urmele vântului cu tot corpul. A doua cameră are apă dedesubt și un câmp deasupra. De data aceasta, poți să te întinzi pe apă și să admiri câmpurile care se leagana în vânt. În timp ce ajung până aici, spectatorii pot simți o nouă senzație la fiecare pas și anume că întregul lor corp este umplut treptat de senzații mai clare prin experiențe nefamiliare. Cu cât corpul este mai clar, cu atât gândurile și emoțiile sunt mai vag împrăștiate.

Etajul 2

Etajul 3

3F Pădurea Sumsei – După ce ai trecut printr-un pasaj verde misterios unde frunzele foșnind te întâmpină, ajungi în sfârșit în pădure. Păsările ciripesc, apa curge și cerul strălucește. Etajul 3 este pădurea Sumsei, unde sunt deschise cele cinci simțuri. De asemenea, puteți savura o băutură cu parfum de busuioc de casă. Spectatorii vor accepta acest spațiu cu propriile simțuri care au fost acumulate prin experiențele de la fiecare etaj. Puteți rămâne în starea de beatitudine si confort în timp ce savurați amintirile fragmentate din natură prin care ati trecut.

Acoperis

ROOFTOP Reîmprospătați cinci simțuri – Rooftop este un spațiu pentru a extinde pădurea Sumsei și a încheia călătoria. Cerul este infinit de sus deasupra capului tău, iar pe cer, există o oglindă care se leagănă în vânt. Mai jos, spatiul pătrat, drept, conține obiectele cerului și ale vântului. Oglinda este o oglindă a sinelui care este în sfârșit înfruntat din nou dupa perioada unei lungi călătorii. Corpul nostru incearca să intre și să iasă din natură datorită oglinzii care se balansează. Lungimea și culoarea luminii se schimbă în fiecare clipă, expresia apei captează cerul și poți chiar să simți sunetul vântului mișcându-se prin bambus și bastonașe.

Sursa: ArchDaily.com

Interior Designers: NONE SPACE

Year: 2021

Area: 412 m²

Photographs: Jaeyoon Kim, Haneol Kim

Landscape Consultants: NONE SPACE