Exterior
BUNKER – este gândit ca o oază ȋntr-un paradis pierdut dintr-un viitor ȋndepărtat sau chiar dintr-un univers paralel postapocaliptic. Poate fi o poveste despre clanurile războinice supravieţuitoare care se ȋntâlnesc ȋn acest loc unde luptătorii sunt obligaţi ca la intrare să-şi depoziteze armele si să treacă printr-un scanner imaginar. Este un teritoriu neutru unde violenţa nu este tolerată şi clanurile trebuie să dea dovadă de ȋnţelegere. In acest scenariu spaţiul este gândit ca un restaurant-pub, compus din parter şi etaj, acestea fiind decorate ȋntr-un stil industrial masiv, dieselpunk cu accente steampunk.
Intrarea ȋn BUNKER este păzită de o turelă ȋn partea stângă şi de doi războinici ȋn partea dreaptă. Cei care sunt curioși sa vadă ce este pe ecranul de la turelă, vor ramane surprinsi să se vadă pe ei înșiși luați in vizor 🙂 Proiectorul este conectat la un senzor care il face sa se aprinda atunci cand cineva trece prin fața vitrinei.
Parter
Parterul este prezentat ca fiind un service auto, aici aflându-se barul,bucătăria, un lift minier şi treptele către etaj. Pe tavan se află o trapă fictivă pentru ieșirea în exterior care este flancată de 2 ventilatoare mari, care se rotesc la 4 rotații/min. Intr-o etapă ulterioară, pe peretele barului cu continentele, urmează a fi desenate diferite scene care redau molime, războaie, viruși și susțin ideea linilor roșii de pe continentele de metal destrămate, simbolizând punctele de pornire a molimei care a provocat decimarea populatiei.
Barul a fost conceput sa aibă ușă și geamuri mobile din plasă metalică pentru ca barmanii să poate fi protejați de “clanurile venite in vizită”. Pe langă o gamă largă de beri din intreaga lume, “razboinicii” pot să-și facă și plinul de la mini-rafinăria situată pe frontonul barului. Zona lounge-ului este tratată ca un lift minier, unde liftierul trebuie plătit pentru a te duce în subteran.
Grafica de pe perete sugereaza monumentul din Orasul Murska Sobota (unde se situeaza barul) intr-un viitor indepartat.
Scari
Pentru iluminarea scarilor, s-a mers pe ideea de tevi de ventilatie doar cu rol decorativ.
Etaj
Mansarda este gândită ȋn aşa fel ȋncât să imite interiorul unui buncăr antiatomic, elementul principal care redă acet lucru fiind tabla zincată curbată de pe tavan şi lateralele spaţiului.
Iluminarea ȋntregului restaurant este asigurată de doi sclavi care, pedalând, pun ȋn mişcare un mecanism fixat ȋn tavan, asigurând ȋn acelaşi timp funcţionarea unei sonde de petrol. Petrolul este stocat ȋn butoaie şi apoi prelucrat ȋn minirafinăria de pe faţada barului unde se pot achiziţiona carburanţi.
Obiecte decorative
Mobilierul, materialele şi obiectele decorative steampunk dau impresia de lucruri reciclate – scaunele sunt realizate din butoaie de motorină, canapelele sunt din saci folosiţi ȋn tranşee, lămpile sunt din diferite obiecte refolosite, rafturile pentru sticlele de bauturi sunt nişte conducte spiro folosite la exhaustarea noxelor produse de centralele termice.
Manechini
Cei 12 manechinii realizaţi de către cele trei creatoare de modă cu care am colaborat, au rolul de a amplifica atmosfera postapocaliptică.
Plan parter
Plan Etaj (pod)
Majoritatea pieselelor de mobilier si a decorului, au fost realizate de către colaboratorii noştri din Cluj-Napoca, după schiţele şi ȋndrumările noastre permanente, după finalizare fiind transportate ȋn Slovenia.
Locatie: Slovenia, Mursk Sobota, Slovenska ulica 47
Costume manechini: Adriana Goilav, Gabriela Ichim, Ema Durnea
Mobilier metal si decor: Elderom Impex S.R.L.
Obiecte decorative: obiecte steampunk,candelabre, turela, motocicleta cu atas: Retromechanics
Rame decorative postere: Adi Balan
Poze interior: Matej Fisher
Data Inaugurarii: Noiembrie 12 2016