Mobilier custom LIVING ROOM

Livingul este una dintre încăperile care necesită cea mai mare atenție atunci când vine vorba de mobilier și elementele de decor, luând în considerare varietatea particularităților sale. Este locul în care, cei mai mulți dintre noi, petrecem majoritatea timpului, astfel că trebuie să fie echipat corespunzător, în cele mai mici detalii, pentru a oferi tot confortul și aspectul practic.

1. Pentru livingurile mici, funcționalitatea este cheia. Mobila trebuie aleasă cu grijă pentru a maximiza confortul, fără a ocupa prea mult din spațiu.

2. În livingurile de mari dimensiuni, regulile sunt ușor flexibile, permițându-ți să optezi pentru mobilierul dorit fără a ține cont întotdeauna de spațiu.

3. Pentru livingurile înguste, echilibrul între funcționalitate și confort este esențial.

Amenajarea livingului în funcție de tipul de locuință:

1. Pentru case, amenajarea variază în funcție de dimensiunea spațiului. Este importantă crearea unei armonii și simetrii într-un spațiu generos, evitând supraaglomerarea.

2. Pentru apartamente, găsirea mobilierului potrivit se poate realiza cu ușurință, dar întotdeauna trebuie ținut cont de dimensiunea și forma spațiului pentru a asigura o amenajare corespunzătoare.

Stilul clasic nu necesită o definiție, deoarece sugerează de la sine o modalitate simplă de amenajare a locuinței. Când vine vorba de mobilierul și decorul în stilul clasic, două principii definitorii sunt: eleganța și funcționalitatea. Ideile cele mai frecvente care sunt luate în în considerare atunci când vine vorba de stilul clasic, se află în strânsă legătură cu designul distinctiv si confort.

Varianta roșu englez/ negru

Varianta negru/auriu

Varianta turcoaz

Dacă optezi pentru un stil minimalist, influențat de urbanism, poți alege fie un mobilier accesoriu pentru a personaliza întregul design, fie piese de mobilier comune care să fie integrate discret. Iluminatul și decorul pot prelua astfel toate caracteristicile conceptului gândit.

De obicei, un living dreptunghiular, indiferent cât de mic pare, este mai ușor de amenajat, deoarece se definesc două zone principale: funcțională și decorativă. Pe unul dintre pereții lungi, poți plasa canapeaua sau colțarul, împreună cu fotoliile sau alte piese necesare, în timp ce pe celălalt perete, paralel, poți adăuga o bibliotecă cu compartimentare avantajoasă, care să ofere suport și depozitare eficientă.

Este important să nu fie supraîncărcat spațiul cu mult mobilier, deoarece va părea mai mic. În ceea ce privește culorile, este recomandat să eviți contrastul în exces între perete și mobilier.

Dacă preferi unicitatea, apreciezi lucrurile autentice și cu atenție la detalii, iar pentru tine mobilierul din lemn masiv reprezintă cea mai bună opțiune de amenajare, atunci stilul rustic este alegerea perfectă. Poți opta pentru piese de mobilier realizate din lemn masiv sau cu accente lemnoase pentru a sublinia tema rustică, precum comodele, mesele de cafea, scaunele și alte piese.

Pentru o atmosferă autentic-rustică, este de preferat să optezi pentru culori naturale și mobilier care imită perfect textura lemnului sau care creează o atmosferă relaxantă și caldă. De asemenea, poți combina accentele lemnoase cu cele metalice sau cu pietre decorative pentru un interes vizual sporit.

Materialele necamuflate sunt caracteristice stilului industrial, cu elemente precum cărămida aparentă, betonul, metalul și lemnul brut. În acest stil, structurile nu sunt ascunse, ci expuse pentru a crea o estetică evidentă și autentică.

Obiectele vintage și antichitățile adaugă o notă de istorie și autenticitate în design. Un design interior industrial este o alegere îndrăzneață care poate aduce o notă de originalitate și personalitate în locuință.

Share