Există atât de multe piese diferite care intră în crearea unui film. De la prima apăsare de tastă care începe să scrie o poveste, personajele cu toate ciudățeniile, trăsăturile și personalitatea lor inerente sunt expuse în mintea creatorului. Când un film începe să prindă forma pe ecran, acele trăsături trebuie să se reflecte nu doar în actorul ales pentru a înfățișa personajul, ci în decor, în design și în fiecare imagine.

Într-un film science-fiction precum Ex Machina, aceste necesități sunt sporite. Un viitor apropiat și un protagonist miliardar trebuie să aibă un cadru specific care uneori poate că nu există doar fizic. Realizatorii nu au găsit un cadru perfect și, în schimb, au adunat două locații din viața reală cu efecte vizuale și decoruri pentru a crea o lume uimitoare pentru opera lor de inteligență artificială.
Exterioarele reale se îmbină cu efecte vizuale pentru a crea o casă retrasă a unui miliardar.
Locatia 1

O mare parte din casa folosită în filmul final este de fapt un hotel, Hotelul Juvet Landscape, de la echipa norvegiană de la Jensen & Skodvin Architects. Deși filmul are loc în Alaska, acest hotel uimitor se găsește într-o zonă îndepărtată din Norvegia. Hotelul este amplasat printre stânci, păduri și apă.






Există lux și în izolare. Chiar dacă nu ar fi fost designul uimitor și modern din spatele acestor interioare superbe, a fi departe de societate oferă atât siguranță, cât și un pic de pericol.




















Interioare studio




Locatia 3

Unele dintre interioarele locuințelor au fost filmate într-o locație separată tot din Norvegia, proiect apartinand aceleiasi echipe de arhitecti.

O casă privată de vară, proiectată tot de Jensen & Skodvin, vorbește despre temele filmului. Casa cu estetica sa elegantă, modernă este de fapt sculptată în partea unui munte.

Stâncile intră în casă și trebuie rezolvate, la fel cum filmul descoperă atât de multe elemente ale naturii cu care se confruntă omul când lucrează cu tehnologia.


Sursa: Home-designing.com