8 masuri de luat in considerare in designul interior post pandemic

Firma de arhitectura Ehrlich Yanai Rhee Chaney a venit cu unele solutii ingenioase pentru un design interior post pandemic

În această perioadă de incertitudine și COVID-19, rolul mediului de acasă este mai critic ca niciodată. Casa nu trebuie doar să adăpostească, ci și să servească drept birou, bucătărie cu normă întreagă, loc de distracție și loc de liniște.

Acest timp ne-a determinat să reevaluăm rolul căminului și cum să ne pregătim cel mai bine pentru viitor. Iată o listă de strategii și metode pentru a crea cel mai bun mediu de viață în carantină.

Masuri privind designul casei pentru a trăi in carantină

1. Varietate de experiențe spațiale

Petrecerea întregului timp acasă poate afecta productivitatea și sănătatea mintală. Accesul la o varietate de experiențe spațiale este cheia pentru combaterea acestei potențiale stări de rău.

În timp ce camerele luminoase și deschise pot fi grozave pentru momente de relaxare, expunerea poate fi zgomotoasă pentru muncă. Spațiile liniștite pentru concentrare sunt la fel de importante, dar adesea trecute cu vederea. Chiar și înainte de carantina provocată de pandemia de COVID-19, mulți dintre clienții rezidențiali lucrau de acasă, necesitând zone private acustice situate mai departe de porțiunile generatoare de zgomot ale casei. Aceste colțuri liniștite pot stoca fișiere și sunt situate ideal pentru apeluri telefonice.

Pe de altă parte, unii dintre clienți se bucură de a avea mese mari, care pot fi folosite pentru spații de lucru în comun cu restul familiei. Mulți clienți chiar se bucură să lucreze afară pentru un fundal de întâlnire virtuală însorit și verde.

public and private residential spaces

2.Spații flexibile

Înțelegem că nu fiecare casă poate avea un spațiu dedicat fiecărei activități, motiv pentru care încorporăm planificarea flexibilă în toate locuințele noastre.

De exemplu, dormitoarele create pentru oaspeți clienților rămân nefolosite în cea mai mare parte a anului se incurajeaza clienții să ia în considerare camere multifuncționale, in care pot realiza mai multe activități.

În reședința Waverley, au creat un spațiu secundar generos de divertisment, care poate fi transformat rapid dintr-o sală de degustare de vinuri într-o cameră de oaspeți cu panou glisant. În timpul carantinei, spațiile flexibile ca acestea pot fi ajustate rapid pentru a fi o cameră suplimentară pentru un copil sau un al doilea spațiu de birou pentru partenerul tău.

O modalitate simplă de a face acest lucru poate fi crearea unei zone suficient de mare pentru a găzdui activități neașteptate. Clienții celor de la EYRC din Crescent Drive și-au transformat camera minunată într-un ring de dans și curs de hop-scotch!

example of convertible space in home

3.Mobilier flexibil

O altă opțiune pentru crearea unui spațiu flexibil este utilizarea mobilierului flexibil.

Există mai multe produse disponibile care oferă configurații adaptabile. Patul murphy folosit în proiectul de pe 19th Street și Corte Del Bayo de la Resource Furniture transformă spațiul dintr-un dormitor într-un salon TV confortabil. „Swing Sectional” încorporează o canapea atunci când este în configurația închisă, cu un raft puțin adânc deasupra. Când sunt deschise pentru un pat, pernele pot fi ascunse în scaun, iar raftul și scaunul însuși acționează ca suport pentru pat.

Lucrul cu sisteme inovatoare precum acesta poate oferi camere suplimentare, chiar dacă este necesar doar seara.

convertible furniture

4.Camere divizibile

Mulți dintre clienții doresc să creeze case care să se dezvolte împreună cu familia. În timp ce dimensiunea gospodăriei nu poate fi setată în momentul construcției, adesea creăm camere care sunt precablate și preinstalate pentru a fi împărțite cu ușurință în două camere.

În pregătirea pentru carantină, acest lucru poate fi util pentru a ridica rapid un perete care creează două birouri sau două dormitoare private. Un exemplu de astfel de design poate fi găsit în reședința Baxter. Designul actual are un birou și o sală de sport generoasă cu baie proprie. În cazul în care spațiile trebuie transformate în dormitoare, sala de sport este dimensionată pentru a se potrivi unui dormitor complet, cu baie privată și dulap. Baia originală s-ar schimba apoi pentru a deservi biroul. Băile spate în spate împart un perete care este preinstalat pentru a găzdui al doilea dormitor, permițând această potențială utilizare viitoare.

converting rooms into bedrooms

5.Proiectare pentru curățenie

Pe lângă caracteristicile spațiale flexibile, proiectarea pentru a promova curățenia este un aspect important.

Curățenia poate fi încurajată prin organizarea spațială, precum și prin alegeri materiale. A avea o cameră sau un garaj cu chiuvetă și banc de lucru poate fi un loc util pentru dezinfectarea pachetelor și a alimentelor. Desemnarea porțiunilor „murdare” versus „sterile” ale casei poate deveni mai comună în proiectele viitoare.

În plus, materialele neporoase, netede sunt mult mai ușor de curățat și dezinfectat. Majoritatea proiectelor folosesc deja podele din lemn sau beton și, pe măsură ce știința materialelor progresează, materialele antimicrobiene pot fi luate în considerare pentru podele sau blaturi. Se știe că cuprul și argintul au proprietăți antimicrobiene inerente, iar acoperirile pot fi aplicate pe multe elemente de construcție. Viitorul poate include materiale mai rezistente la germeni pentru suprafețe cu atingere ridicată, cum ar fi clanțe și mânere de robinete.

solid quartz countertop for antimicrobial living

6.Calitatea mediului în interior

Odată cu incalzirea globală care duce la o crestere semnificativă a poluării aerului în marile zone metropolitane, ne deschidem casele pentru ventilație naturală mai mult ca niciodată. În timp ce creșterea fluxului de aer ne face să ne simțim grozavi și reduce consumul de energie HVAC, calitatea aerului din interior poate fi afectată de mulți factori, dincolo de ceea ce vine prin ferestrele noastre.

Vă sugerăm să folosiți un senzor de calitate a aerului accesibil, cum ar fi AWAIR, care monitorizează CO2, umiditatea relativă (RH) și toxinele chimice (VOC) pentru a ne avertiza când calitatea aerului din interior atinge niveluri nesănătoase, astfel încât să putem face ajustări.

De exemplu, spațiile închise sau încăperile fără acces direct la o ventilație bună pot avea niveluri mai ridicate de CO2, ceea ce poate duce la dureri de cap, oboseală și niveluri mai scăzute de productivitate. Nivelurile nesănătoase de CO2 pot fi abordate cu o ventilație mecanică sau naturală sporită a spațiului.

De asemenea, este important să urmărim umiditatea relativă a caselor noastre, deoarece menținerea umidității la niveluri sănătoase (50-60%) ajută membranele mucoase din nas și gât să se apere împotriva agenților patogeni din aer, cum ar fi coronavirusul. În schimb, dacă nivelurile de umiditate sunt prea mari (>65%), părțile umede ale locuinței pot fi susceptibile la mucegai și reacții intense la alergii. Dacă nivelurile de umiditate sunt în afara intervalului de 40-65%, un umidificator sau dezumidificator poate fi plasat într-o cameră pentru a readuce umiditatea relativă la un nivel sănătos.

În cele din urmă, petrecerea mai mult timp acasă a evidențiat impactul mobilierului de interior și al produselor de curățare asupra calității aerului nostru. Produsele noi pot elibera substanțe chimice gazoase (COV) în timpul curățării, așa că, dacă senzorul de calitate a aerului vă avertizează când COV ating niveluri nesănătoase, vă va permite să deschideți o fereastră sau să porniți un purificator de aer pentru a compensa impactul.

Awair Omni 3-Awair Omni air quality sensor

7.Spațiu pentru sănătatea fizică și mintală

Sălile de sport de acasă devin din ce în ce mai atractive. În timp ce pentru unii acest lucru necesită o configurație completă cu greutăți și aparate, poate fi, de asemenea, la fel de simplu ca si crearea unei zone deschise pentru a permite un antrenament.

Capacitatea de a se mișca și de a menține sănătatea fizică acasă poate ajuta la menținerea unui sentiment de normalitate într-o situație altfel agitată. În reședința Waverley, o sală de sport de acasă se află ca un pavilion de sine stătător în curtea din spate. Această separare de casă creează o zonă zen pentru exerciții și meditație. Actul de a păși într-o altă clădire poate crea o schimbare mentală odată cu schimbarea mediului.

waverly place for physical and mental health

8.Acces la Spațiul Exterior

Accesul la spațiul exterior este deosebit de important în această perioadă.

Aducerea exteriorului înăuntru este un element cheie al etosului EYRC. Spațiile lor de grădină sunt abordate la fel de atent ca și spațiile de locuit. Vegetația și aerul proaspăt ajută la diminuarea senzației de captivitate pe care o insuflă o carantină. Abilitatea de a extinde o vedere dincolo de limitele casei în peisaj ușurează, de asemenea, presiunea de a rămâne pe loc.

Accesul la peisaj nu trebuie să însemne un gazon mare și întins; incorporăm zone pentru peisaj chiar și în cele mai compacte case urbane. De exemplu, in reședința din Venice Beach am creat o curte deschisă spre cer, realizand un spațiu meditativ lângă suita principală. Pereții solizi care înconjoară curtea blochează priveliștea aleii și încadrează cerul.

EYRC architects interior courtyard

Sursa : EYRC.com